Patentirana ekološka tehnologija čišćenja Tornado ACS proizvedena u Njemačkoj djeluje jedinstvenom i revolucionarnom metodom vakuumske eksplozije bez upotrebe visokog tlaka, vode ili kemikalija.

Ekološka tehnologija uređaja za čišćenje Tornado ACS idealna je alternativa tlačnim perilicama i pjeskarenju suhim ledom. Ova minimalno abrazivna tehnologija čišćenja omogućava ekološko nježno čišćenje i uklanjanje bilo kakvih nečistoća, boja ili drugih nanosa s bilo koje površine.

Metodom vakuumske eksplozije Tornado ACS čisti u neprekidnoj cirkulaciji abraziva. Tako korištene granule mogu se ponovo upotrijebiti u sljedećim ciklusima.

Ova inovativna tehnologija čišćenja može se primjeniti bilo gdje. Zbog zatvorene cirkulacije abraziva ne dolazi do nikakvog prašenja, tj. sam proces je potpuno čist i nije potrebna zaštitna odjeća. Zbog toga se stroj može koristiti i u prostoriji gdje su ljudi koji ne trebaju prekidati svoje redovne aktivnosti.

Isto tako uređaji za pranje pod visokim pritiskom i visokotlačni uređaji ne mogu se usporediti s ovom jedinstvenom mašinom za čišćenje. Navest ćemo samo neke od primjera primjene našeg uređaja:uklanjanje grafita, čišćenje fasada, uklanjanje eflorescencije sa zidova, čišćenje pješčenjaka, granita, opeke, travertina, poda s pločicama i svih drugih površina, uključujući i hrapave površine koje skupljaju puno više nečistoće i teže se čiste na druge načine.

Stroj služi i za obnavljanje stubišta, sanaciju štete od požara, uklanjanje podnih oznaka…. pa sve do graviranja fotografija, graviranja na granitu i drugim površinama. Uređaj je toliko precizan i neškodljiv za površinu koju tretira, da može skinuti lak s noktiju bez oštećenja nokta i kože.